Marijke Schenk

Marijke Schenk

Even voorstellen: Mijn naam is Marijke Schenk. Ik woon met mijn man en twee studerende kinderen in Wageningen.

Na een studie aan de Pedagogische Academie heb ik van 1985 tot 1989 logopedie gestudeerd in Nijmegen. Enkele jaren later studeerde ik af als spraak- en taalpatholoog aan de Radboud Universiteit.

Ik ben vervolgens twintig jaar werkzaam geweest als logopedist. Eerst in praktijken in Arnhem en Apeldoorn; daarna zeven jaar in mijn eigen logopediepraktijk in Gaanderen. In 2002 verhuisden we naar Wageningen. Ik verkocht mijn praktijk en ging werken als schoollogopedist bij Veiligheids- en Gezondsregio Gelderland-Midden.

Van 2013 tot eind 2019 heb ik een ‘uitstapje’ gemaakt; een interesse groeide uit tot de studie Interior Design & Styling aan de Jan des Bouvrie Academie, waarna ik heb gewerkt als interieurontwerper en mode-adviseur.

Op 1 januari 2020 maakte ik een herstart in het mooie vak van logopedist in deze fijne praktijk. Het werken met een diversiteit aan mensen maakt me gelukkig en ik vind het fijn om ieder met zijn eigen logopedisch probleem te kunnen helpen. Ik ben allround logopedist met als specifiek aandachtsgebied neurologische problemen, zoals de ziekte van Parkinson, afasie en dysartrie. Naast logopedische therapie aan volwassenen vind ik het ook erg leuk om logopedie aan kinderen te geven.

Uiteraard wil ik mezelf blijven ontwikkelen. Ik volg daarom regelmatig bij- en nascholingscursussen. De komende periode richt ik mij hierbij vooral op slikproblemen, afasie, stemtherapie en spraakverbetering.

Marijke Schenk