Mariëtte van Duin MSc

Mariette van Duin MSc

Graag stel ik me aan u voor.

Op twaalfjarige leeftijd kwam ik voor het eerst in aanraking met het vakgebied. Ik maakte kennis met de logopedist van mijn buurjongen en realiseerde me dat ik binnen dit beroep een coachende rol zou kunnen vervullen op spraak- en taalgebied.

In 1984 studeerde ik af op de Opleiding Logopedie-Akoepedie in Amsterdam. Vanwege de studie van mijn man verhuisde ik naar Wageningen, waar ik mijn eerste baan kreeg binnen het Speciaal Onderwijs.

In 1985 startte ik mijn eigen praktijk en bleef me ondertussen op verschillende gebieden bijscholen, onder andere op het gebied van eet- en drinkproblemen bij jonge kinderen.

In 1990 is de praktijk naar de Roghorst gekomen. Omdat de praktijk steeds is blijven groeien vormen we inmiddels een team van vier logopedisten, waarvan ik de praktijkhouder ben.

In 2000 is er gestart met logopedie op de nevenlocatie in Otterlo. Deze vestiging is in 2010 naar Harskamp verhuisd naar het Medisch Centrum Harskamp.

In 2010 is de praktijk in Wageningen ingrijpend verbouwd, zodat we daar nu over drie behandelruimtes kunnen beschikken.

In 2020 heb ik mijn mastertitel behaald voor de studie Bestuur en Beleid aan de Universiteit Utrecht.

Inmiddels kijk ik terug op vele jaren met héél veel plezier werken binnen de logopedie. Ik blijf het een uitdaging vinden om mensen met uiteenlopende problemen te motiveren om tot een verbetering of verandering te komen.

Mariette van Duin MSc