Froukje Wierbos

Froukje Wierbos

Per 1 januari met pre-pensioen

Ik ben Froukje Wierbos. Ik ben begonnen in het reguliere basisonderwijs. Ik maakte daar graag handelingsplannen voor kinderen met leerproblemen. Om dit nog beter te kunnen ben ik de opleiding ‘speciaal onderwijs’ gaan volgen. Tijdens deze opleiding ben ik in aanraking gekomen met het vak logopedie. Ik dacht toen: ‘Logopedist worden, dat wil ik ook!’. Nu ben ik al weer jaren werkzaam als logopedist en met heel veel plezier.

Ik behandel zowel kinderen als volwassenen. Twee dagen per week ben ik werkzaam in een verpleeghuis en twee dagen in deze logopediepraktijk. Ik behandel cliënten met Parkinson, een beroerte en Multiple Sclerose, zowel aan huis als in de praktijk. Ik maak deel uit van het Parkinsonnet Ede en omgeving. In dit regionale netwerk werken verschillende disciplines nauw samen om de cliënt met Parkinson zo goed mogelijk te begeleiden.

Voor mij als logopedist is iedere werkdag weer een uitdaging. Elk half uur een andere cliënt met een andere hulpvraag. Samen aan de slag om het probleem op te lossen of de klacht te verminderen. Soms gaat dit gepaard met een lach en soms met een traan. Het is hard werken , maar aan het einde van een werkdag denk ik vaak stiekem ‘logopedist zijn is het mooiste vak dat er bestaat’.

 

Froukje Wierbos